De nieuwe blog van Wendy Lugthart


Op zaterdag 9 oktober was het zover: de boekpresentatie van Bas Bloem en Jorrit Hoff georganiseerd door Yoppers Groene Hart.
Om niet zover te hoeven rijden, had ik samen met mijn vriend een leuk hotel gevonden in Zeist, hotel Figi, om te overnachten. Een mooi hotel met theater, bioscoop, restaurant, en ga zo maar door. Op loopafstand een leuk restaurant gevonden in het mooie plaatsje Zeist. Bij Lokaal Victoria hebben we lekker en gezellig gegeten.
De volgende ochtend, op 9 oktober nog even ontbijten in het hotel. Kreeg toch wat spanning van “Als alles maar goed loopt”.
Toen op weg naar De Engel in Houten. Daar aangekomen. Eerst nog even wat klaarleggen. De laatste dingetjes doorgesproken en langzamerhand kwamen de mensen binnen. Gelukkig de zaal stroomt vol. Dat was weer een opluchting.
De eerste sessie begon. Bert Kuipers, directeur ParkinsonNL gaf mij al snel het woord. Ik vertelde dat ik ambassadeur ben van ParkinsonNL en dat ik dat een hele eer vind en dat ik daar graag mijn best voor doe. En daarom ook actie warm hart heb opgestart voor ParkinsonNL. Stem je ook voor ParkinsonNL?

Filmpje: Intro Wendy Lugthart

Bert zei vervolgens dat ik veel meer doe dan mijn best. Leuk begin van de ochtend. Vervolgens kwam Bas Bloem binnen en kon de boekpresentatie beginnen. In de pauze konden we de vragen verzamelen en gingen Bas en Jorrit alvast wat boeken signeren.
Vervolgens werden door een panel de vragen beantwoord. Het panel bestond uit: Jorrit Hoff, Bas Bloem, Nickie Van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging) en Sanne Bouwman (ParkinsonNet). Na het vragenuurtje werden de 2 eerste boeken overhandigd aan Nickie van der Wulp en Sanne Bouwman, die namens Marten Munneke het boek voor Parkinsonnet in ontvangst nam.
Na de eerste sessie volgde een lunch voor de sprekers en organisatoren. Een heerlijke lunch op een mooie plek in het restaurant. De bolletjes en mosterd lagen al uitgestald. Bas Bloem zei, “als ik het goed zie komen er ook nog kroketten!” Daar had iedereen wel even trek in.
Vervolgens de 2e sessie in de middag. Weer een volle zaal en dit keer ging ik zelf wat meer op het podium. Bert Kuipers was er alleen in de ochtend bij. Ook weer goed gegaan. Aan het eind bedankte ik de sprekers. Waarop Bas Bloem zei, ik wil ook nog iets zeggen en bedankte mij en Anja en Dike voor de goede organisatie van deze dag. En dat hij zich hier vandaag thuis voelde. Waarna een groot applaus van het publiek. Vervolgens bedankte Nickie van der Wulp ons ook.
Het was een hele mooie dag geworden. Heel erg leuk dat we dit mochten organiseren. Fantastisch om te doen en voor herhaling vatbaar!
Vanuit Yoppers Groene Hart hebben we Bas Bloem en Jorrit Hoff 2 kaartjes aangeboden voor de Hé Mister Parkinson voorstelling. Bas Bloem zei gelijk. “Maar hé, dat vind ik heel erg leuk.” En Eltjo Herder en Edward Augusteyn kwamen ook nog even op het podium. Eltjo vertelde in het kort over zijn toneelstuk.
We kunnen terugkijken op een succesvolle dag! En heel erg leuk om mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende hoeken van het land bij elkaar te zien. Was weer heel leuk om dit zo te zien na de heftige corona periode.
Iedereen bedankt voor jullie komst. Een glimlach van Yoppers Groene Hart!