Parkinson Bewustzijn

Even niet ziek zijn met de ziekte van parkinson is nagenoeg onmogelijk, 24/7 neemt deze ziekte jou je tijd af en ondanks dat je betere en mindere momenten hebt blijf je altijd ziek.
Heel even vergeten dat je ziek bent zijn dan ook fijne momenten, gewoon even niet: “blijf jij maar zitten”, “zal ik dat even doen?” of “doe jij maar rustig aan” maar voor heel even geen woord of oordeel over de ziekte van parkinson.
Een momentje van gezellig zitten en praten over de normale dagelijkse dingen in het leven zonder angst of wanhoop op het gezicht van de ander te zien.
Even die arm om je heen of een wel gemeende knuffel waarbij niet nagedacht word over wat wel en niet kan op dat moment door de ziekte van parkinson.
Gewoon even samen zijn en doen zoals alles ooit was en los laten wat nu is, die kleine unieke momenten zijn zo belangrijk maar ongelooflijk lastig om te vinden.
Komt er zo’n moment op je pad neem het er dan even van en geniet vooral, voor je het weet is het weer voorbij en ben je weer terug in de realiteit.
Omarm daarom alles wat jou even doet vergeten dat je ongeneeslijk ziek bent want voor die paar korte momenten dat je er even niet bij stil staat ben je het dichts bij het oude normale en voel je je misschien voor heel even niet ziek ook al ben je het enkel maar voor even vergeten.
Voor iemand die jou zo’n moment kan geven ben je meer dan een ziek persoon en is jullie geluk of vriendschap belangrijker dan de ziekte van parkinson.